Харківський національний економічний університет імені Семена Кузнеця

Інформаційний пакет Бакалавр Готельно-ресторанна справа 2025

Інформаційний пакет

Готельно-ресторанна справа

Тип дисципліни Шифр освітнього компоненту Назва дисципліни Кредити ЄКТС Обсяг, год. І семестр ІІ семестр
1 курс
Обов’язкова ОК 1 УКРАЇНСЬКА МОВА (за професійним спрямуванням) 3 90 3  
Обов’язкова ОК 2 ВИЩА ТА ПРИКЛАДНА МАТЕМАТИКА 5 150 5  
Обов’язкова ОК 3 ІНФОРМАТИКА У ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОМУ БІЗНЕСІ 5 150 5  
Обов’язкова ОК 4 ВСЕСВІТНЯ ІСТОРІЯ 4 120 4  
Обов’язкова ОК 5 ІНОЗЕМНА МОВА (за професійним спрямуванням) 9 270 4 5
Обов’язкова ОК 6 ІНОЗЕМНА МОВА ІІ 5 150   5
Обов’язкова ОК 9 ВСТУП ДО ФАХУ 4 120 4  
Обов’язкова ОК 10 ОСНОВИ ГОСТИННОСТІ 5 150 5  
Обов’язкова ОК 11 ОЗНАЙОМЛЮВАЛЬНА ПРАКТИКА 4 120   4
Обов’язкова ОК 12 ХАРЧОВА ХІМІЯ ТА НУТРИЦІОЛОГІЯ 4 120   4
Обов’язкова ОК 13 ТРАДИЦІЇ ТА КУЛЬТУРА ХАРЧУВАННЯ НАРОДІВ СВІТУ 4 120   4
Обов’язкова ОК 14 ГІГІЄНА І САНІТАРІЯ В ГАЛУЗІ 4 120   4
Обов’язкова ОК 15 ОСНОВИ КУРОРТОЛОГІЇ ТА РЕКРЕАЦІЇ 4 120   4
Позакредитні Ф1 ФІЗИЧНЕ ВИХОВАННЯ     Х Х
Позакредитні Ф2 НАЦІОНАЛЬНИЙ СПРОТИВ     Х  
Разом 60 1800 30 30
2 курс
Обов’язкова ОК 7 ІНЖЕНЕРНА ГРАФІКА 3 90   3
Обов’язкова ОК 8 ФІЛОСОФІЯ 4 120 4  
Обов’язкова ОК 16 УСТАТКУВАННЯ ЗАКЛАДІВ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА 4 120 4  
Обов’язкова ОК 17 ТОВАРОЗНАВСТВО 4 120 4  
Обов’язкова ОК 18 ТЕХНОЛОГІЯ ПРОДУКІЇ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА 9 270 4 5
Обов’язкова ОК 19 КУРСОВА РОБОТА: Технологія продукції ресторанного господарства 1 30   1
Обов’язкова ОК 20 ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ У ГОТЕЛЬНОМУ І РЕСТОРАННОМУ БІЗНЕСІ 4 120 4  
Обов’язкова ОК 21 ВИРОБНИЧА ПРАКТИКА 6 180   6
Обов’язкова ОК 22 ОРГАНІЗАЦІЯ ГОТЕЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА 6 180   6
Обов’язкова ОК 37 ОРГАНІЗАЦІЯ АНІМАЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ 4 120   4
Вибіркова ВК 1 НАВЧАЛЬНА ДИСЦИПЛІНА СОЦІАЛЬНО-ПСИХОЛОГІЧНОГО СПРЯМУВАННЯ 5 150 5  
Вибіркова ВК 2 МАЙНОР або ВІЛЬНИЙ МАЙНОР 5 150 5  
Вибіркова ВК 3 МАЙНОР або ВІЛЬНИЙ МАЙНОР 5 150   5
Позакредитні Ф1 ФІЗИЧНЕ ВИХОВАННЯ     Х Х
Разом 60 1800 30 30
Обов’язкова БЗВП Теоретична підготовка базової загальновійськової підготовки* 3 90 3  
Разом 60 (63) 1890 33 30
3 курс
Обов’язкова ОК 22 ОРГАНІЗАЦІЯ ГОТЕЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА 4 120 4  
Обов’язкова ОК 23 КУРСОВА РОБОТА: Організація готельного господарства 1 30 1  
Обов’язкова ОК 24 СТАНДАРТЗАЦІЯ, СЕРТИФІКАЦІЯ І МЕТРОЛОГІЯ 4 120 4  
Обов’язкова ОК 25 МЕНЕДЖМЕНТ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО БІЗНЕСУ 3 90 3  
Обов’язкова ОК 26 МАРКЕТИНГ ТА БРЕНДІНГ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО БІЗНЕСУ 4 120 4  
Обов’язкова ОК 27 ЕКОНОМІКА ПІДПРИЄМСТВ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО БІЗНЕСУ 4 120 4  
Обов’язкова ОК 28 ОРГАНІЗАЦІЯ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА 10 300 5 5
Обов’язкова ОК 29 КУРСОВА РОБОТА: Організація ресторанного господарства 1 30   1
Обов’язкова ОК 30 БУХГАЛТЕРСЬКИЙ ОБЛІК 3 90   3
Обов’язкова ОК 31 ВИРОБНИЧА ПРАКТИКА 6 180   6
Вибіркова ВК 4 МАЙНОР або ВІЛЬНИЙ МАЙНОР 5 150 5  
Вибіркова ВК 5 МАЙНОР або ВІЛЬНИЙ МАЙНОР 5 150   5
Вибіркова ВК 6 МЕЙДЖОР 1 5 150   5
Вибіркова ВК 7 МЕЙДЖОР 2 5 150   5
Разом 60 1800 30 30
4 курс
Обов’язкова ОК 32 ПРОЄКТУВАННЯ ОБ'ЄКТІВ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО БІЗНЕСУ 5 150 5  
Обов’язкова ОК 33 КУРСОВИЙ ПРОЕКТ: Проєктування об'єктів готельно-ресторанного бізнесу 1 30 1  
Обов’язкова ОК 34 УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ ПРОДУКЦІЇ ТА ПОСЛУГ У ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОМУ ГОСПОДАРСТВІ 5 150 5  
Обов’язкова ОК 35 ІНОЗЕМНА МОВА АКАДЕМІЧНОЇ ТА ПРОФЕСІЙНОЇ КОМУНІКАЦІЇ 4 120 4  
Обов’язкова ОК 36 БЕЗПЕКА ПОСЛУГ У ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОМУ БІЗНЕСІ 4 120   4
Обов’язкова ОК 38 ПЕРЕДДИПЛОМНА ПРАКТИКА 4 120   4
Обов’язкова ОК 39 КВАЛІФІКАЦІЙНИЙ ІСПИТ ЗА СПЕЦІАЛЬНІСТЮ 2 60   2
Обов’язкова ОК 40 ДИПЛОМНИЙ ПРОЄКТ 10 300   10
Вибіркова ВК 8 МЕЙДЖОР 3 5 150 5  
Вибіркова ВК 9 МЕЙДЖОР 4 5 150 5  
Вибіркова ВК 10 МЕЙДЖОР 5 5 150 5  
Вибіркова ВК 11 МЕЙДЖОР 6 5 150   5
Вибіркова ВК 12 МЕЙДЖОР 7 5 150   5
Разом 60 1800 30 30

* обов’язково для громадяни України чоловічої статі (жіночої статі - добровільно), які навчаються за денною або дуальною формою здобуття освіти)